Andra lotter

Det finns även uppskattade lotter som inte är skraplotter. Här är några av Sveriges största och mest kända lotter.

Bingolott: Bingolotten är fortfarande en mycket populär lott. Dragningarna sker i samband med Bingolottos TV-sändning. Om du missar TV-programmet kan du rätta din lott på nätet eller hos ditt spelombud. Du kan exempelvis vinna bilar, resor, hemelektronik och stora pengar på din bingolott. En normal bingolott kostar 50 kronor och en dubbellott 100 kronor.

Postkodlott: Postkodlotteriets lott har skördat stora framgångar i Sverige på senare år. Din adress är din postkod som i sin tur är lottens nummer. Om ditt nummer dras kan du vinna över en miljon kronor och om någon av dina grannar vinner kan du få en rejäl hacka. Postkodlotteriet drar ett postkodnummer 6 dagar i veckan och tre gånger om året gör de större dragningar som kan ge dig och dina grannar riktiga storvinster. Du prenumererar på din postkodlott och den kostar 150 kronor i månaden. Då är du med i över 24 dragningar i månaden.

Kombilott: När du har köpt en kombilott är du med i 4 dragningar som äger rum på fredagar. Då har du chansen att vinna 1 miljon kronor, bilar, båtar, presentkort värda 30 000 kronor och mycket annat. Kombilotteriet har även en jackpott som alltid är på minst 4 miljoner kronor. Kombilotten kostar 200 kronor.

Miljöchanslott: Miljöchansen är en inte helt känd lott som likaväl ger finfina vinster. Om du köper en miljöchanslott är du med i tre dragningar och kan vinna upp till 3 miljoner kronor i vanlig vinst och upp till 5 miljoner kronor i Jackpott. Lotten kostar 99 kronor.

Allemanslott och månadslott: Allemanslotten och månadslotten är också två utmärkta lotter som kan ge dig 1 miljon kronor i vinst och som har en jackpott på upp till 3 miljoner kronor. Du har även möjlighet att vinna 100 000 kronor och mindre vinster.