Undvika nitlotter

När du köper en lott vill du naturligtvis vinna på den, du vill såklart undvika att köpa en nitlott. Vi ska därför titta närmare på några skarplotters vinstplaner för att se hur vinstoddsen ser ut. Om du har koll på oddsen kan du minimera risken för att komma hem med en nitlott.

Vinstodds för skraplotter

Triss och dubbeltriss: Om du köper Sveriges mest sålda skraplott Trisslotten, har du 20.9 procents vinstchans. Nästan 4 lotter av 5 är således nitlotter. Dubbeltrissen ger finare odds. 30 % av dubbeltrisslotterna ger vinst. Nästan var tredje dubbeltriss är alltså en vinstlott.

Tialotter: Svenska Spels mest sålda tialott, stjärnvinsten, ger 23.5 procents vinstchans och kalasvinsten ger 33.38 procents vinstchans, vilket betyder att nästan exakt var tredje kalasvinstlott är en vinstlott. Bara två av tre lotter är således en nitlott.

Skrapbingo, skrappyramid och skrapkryss: Skrapbingo och skrapkryss har samma vinstplan och således samma vinstchanser. Dessa två lotter ger en vinstchans på 23,7 %. Skrapkrysslotten har en vinstprocent på 29.9 %.

Penninglott: Dagens penninglott har en vinstprocent på 27.8 %.

Sverigelotten: Sverigelotten ger en vinstchans på 24.4 %, vilket betyder att nästan var 4:e lott är en vinstlott.

Summan av kardemumman är att tialotten kalasvinsten står som segrare om du vill köpa en skraplott med goda vinschanser och undvika en nitlott. Exakt var 3:e kalasvinstlott är en vinstlott. Lägst vinstchans har trisslotten med sina 20.9 procents vinstchans. Innebär det här att du från och med nu bara köper kalasvinstlotter? Naturligtvis inte. Det är flera faktorer än odds som spelar in när du ska köpa en skraplott. Läs om detta under menyn välja skraplott.